iVision Design Studio

Eset Szülői felügyelet (Parental Control)

2016. november 01. - ivision

Minden szülő szeretné ha gyermeke biztonságban lenne, nem csak a valóságban, de a virtuális térben is. Napjainban a gyermekek is egyre több okos eszközt használnak (pl: okostelefon, tablet), így ők is ki vannak téve az internetes támadásoknak.

Az ESET Parental Controlja ezen próbál segíteni. A program használatával az eszközökön futó programokat kategorizálhatjuk, illetve beállíthatjuk hogy játékra és szórakozásra, mely napokon mennyi időt engedélyezünk gyermekünknek.

Alapfunkció a gyermek által használt eszköz helymeghatározása. Itt fontos megjegyeznünk hogy a program nem a gyermek nyomonkövetésére való, a bizalmat semmi sem pótolhatja.

epc_banner.png

epc-devices.png1 regisztrációval az összes eszközön használhatjuk, és családonként szintén elég egy regisztráció, függetlenül gyermekeink számától. A mobil eszközön első installáláskor létre kell hoznunk egy új fiókot, amennyiben még nem rendelkezünk ilyennel. A fiókot akár PC-n is létrehozhatjuk ha ellátogatunk a my.eset.com weboldalra.

Második lépésként ki kell választanunk, hogy az szülői vagy gyermek eszközt telepítünk. A telepítés részletes lépéseit az alábbi videón is megtekinthetjük:

 

Az alkalmazás funkciói:

  • Alkalmazás felügyelet
  • Webfelügyelet
  • Játék és szórakozás időkerete
  • Helymeghatározás
  • Szülői üzenetek

Az alkalmazás felügyelet segítségével 3 kategóriába sorolhatjuk a programokat:

  • Megfelelő - ezeket használhatja gyermekünk
  • Nem megfelelő - ezek a programok nem elérhetők gyermekünk számára
  • Szórakozás és játék - az ebbe a csoportba tartozó programok használatát időben korlátozhatjuk

A webfelügyeleten belül alap kategóriákra álíthatjuk be hogy engedélyezzük vagy nem (pl: auto-motor, anonimizáló oldalak). Természetesen van lehetőség kivételek megadására az engedélyezett és a tiltott oldalak között is.

A Játék és szórakozás alá tartozó programoknál beállíthatjuk hogy mely időpontokban lehet ezen programokat használni és mennyi ideig.

szorakozas_jatek.JPG

 A helymeghatározás segítségével, amennyiben a GPS használata engedélyezve van a készüléken, a térképen láthatjuk gyermekünk telefonjának pozícióját.

A szülői üzenetküldés segítségével úgy küldhetünk üzenetet gyermekünk eszközére hogy az annak képernyőjén megjelenjen és csak annak elfogadása/elolvasása után tudja a készüléket ismét használni. Ezen funkció használatához be kell állítanunk mely telefonszámok számítanak szülői számnak.

Az ESET Parental Control nem gyermekünk korlátozására, hanem védelmére lett kitalálva, sose használjuk nyomonkövetésre, mert ez hosszú távon árthat a szülő-gyermek kapcsolatra.

A bejegyzés trackback címe:

https://ivision.blog.hu/api/trackback/id/tr2211921707

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása