iVision Design Studio

Megérkezett: Synology RT2600ac

2017. január 18. - ivision

Kapható a Synology új routere az RT2600ac.Teljesítményközpontú kialakítás.

A MU-MIMO és a legújabb 802.11ac Wave 2 szabványt támogató RT2600ac akár 800 Mbps-os és 1733 Mbps-os sávszélességet nyújt 2,4 GHz-es, illetve 5 GHz-es tartományban. A Dual WAN technológia segítségével akár 2 Gbps-os kombinált sávszélesség is elérhető, a hálózati adatforgalmat pedig könnyedén optimalizálhatja minimális teljesítménycsökkenéssel akár Layer 7-es szintű adatforgalom-ellenőrzés esetén is.

002_1.jpg004_1.jpg

Főbb funkciók:

VPN Plus
Gondoskodhat hálózata belső szolgáltatásainak és erőforrásainak sziklaszilárd védelméről a közvetlen hozzáféréssel szemben, miközben VPN segítségével továbbra is elérheti a hálózatot otthonról vagy távoli hálózatról. Könnyedén telepíthet számos VPN megoldást az elérhető széles választékból, illetve egyúttal kezelheti a hozzáférési jogosultságokat és a sávszélesség-korlátokat. További információk

Synology SSL VPN
A biztonságos és gyors Synology SSL VPN1 megoldás minimális beállítást igényel Windows, Mac (hamarosan), Ubuntu és iOS rendszereken, a telepítés egyszerűsége egy webportálra való bejelentkezés könnyedségével vetekszik.

WebVPN
A kliensmentes WebVPN1 révén biztosítható a központosított hozzáférés a vállalati belső hálózatokhoz és a webes háttéralkalmazásokhoz. Könnyedén bejelentkezhet bárhonnan, ehhez pedig csupán egy biztonságos kapcsolatot támogató böngésző szükséges.

Átfogó protokollok
Az SSTP1, OpenVPN, L2TP/IPSec és PPTP VPN kiszolgálóbeállítások támogatása révén a megoldás képes megfelelni a speciális hálózati követelményeknek.

Smart WAN
Az SRM rendszer Smart WAN funkciója az RT2600ac készülék esetében támogatja a 2 Gbps Dual WAN kombinált sávszélességet több kapcsolat megléte esetén2. Amennyiben a kapcsolatok egyike szolgáltatóhoz köthető gondok vagy kábelproblémák miatt megszakad, az adatforgalom átirányítható a másik interfészre. Emellett a terheléselosztás is használható a feladatátadás mellett, így pedig az adatforgalom megosztható a két interfész között. A házirend alapú útválasztásnak köszönhetően az adatforgalom a cél- vagy forráscím szerint irányítható.

Smart Connect
Nem biztos benne, hogy mely eszközöknek javasolt a 2,4 GHz-es hálózatra csatlakozni, és melyeknek az 5 GHz-es sávokra? A Synology Smart Connect technológiájának köszönhetően az eszközök automatikusan a leginkább megfelelő frekvenciasávhoz csatlakoznak, így a felhasználók egyszerűbben kezelhetik az eszközt, és nem kell aggódniuk a sávokat vagy a sebességet illető problémák
miatt.

Tartalomszűrés és -figyelés:

Application Layer QoS és adatforgalmi jelentés
Application Layer vagy Layer 7 szolgáltatásminőség ellenőrzés tájékoztat az egyes alkalmazások és eszközök által fogyasztott sávszélességről. Korlátozhatja az adott alkalmazások számára rendelkezésre álló sávszélesség-mennyiséget a többi alkalmazás működésének hátráltatása nélkül, valamint alkalmazás vagy készülék szerint rendszerezett adatforgalmi jelentéseket generálhat.

Intelligens webes szűrés és szülői felügyelet
A hagyományos URL-alapú webes szűrés helyett az SRM ezt a DNS-címkeresés során hajtja végre. Könnyedén blokkolhatja webhelyek ezreit a beépített Google SafeSearch integrációnak, illetve a testre szabható webhely-kategóriák folyamatosan frissített adatbázisának köszönhetően.

Kezelés, szinkronizálás, biztonsági mentés és egyebek
Külső tárolóeszköz vagy SD-kártya csatlakoztatása esetén az RT2600ac magánfelhő szerverként is működhet a Synology Cloud Station Suite3 megoldással, így számos eszközről könnyedén elérhetővé válnak fájlok, fényképek és akár biztonsági mentések. A Mac-felhasználók számára kiemelendő a Time Machine támogatás. Az RT2600ac hatékony összekapcsolhatósági4 opciókat kínál például az USB 3.0 aljzattal, amelyhez különböző készülékeket csatlakoztathat. További információk

 Tulajdonságok:

  • Dual-Core 1.7 Ghz
  • 512 MB DDR3
  • 4x4 MIMO Omni-directional high-gain dipole (2.4GHz / 5GHz)
  • x Gigabit (RJ-45) (1 WAN + 4 LAN vagy DUALWAN + 3 LAN)
  • Adatlap: link

A bejegyzés trackback címe:

https://ivision.blog.hu/api/trackback/id/tr3812121619

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása