iVision Design Studio

Megjelent az ESET Remote Administrator 6.5-ös verziója

2017. március 27. - ivision

Megjelent az ESET távadminisztrációs szervere, röviden az ERA 6.5-ös verziója. Először jöjjön pár újdonság:

  • megújult kezelőfelület
  • több adminisztrációs felhasználói fiók kezelés
  • továbbfejlesztett hozzáférés menedzsment
  • új csomagkezelő rendszer

Nézzük az elsővel. Az legfeltünőbb rész, hogy a Quick Links kicsit kibővült, illetve a bal oldali menüből átköltözött a felső menübe:

era_1.jpg

Innen minden fontos dolgot elérünk keresgélés nélkül.

A második és a harmadik újdonság, hogy a fő admin-on kívül lehetőségünk van új adminisztrátorok létrehozására, akiknek a hozzáférését korlátozni tudjuk. Ezzel megoldódot végre az a helyezt, amikor egy ERA szerverből több részlet vagy cég gépeit menedzseljük, de mindegyikhez van külön olyan személy aki felelős értük, vagy lehetőséget tudunk biztosítani auditorok számára hogy read-only hozzáféréssel szabadon 'garázdálkodjanak', több cég esetén, persze korlátozva, hogy csak az saját cégök statikus csoportjában található gépeket lássák.

Az Agent-ek installálására is több lehetőség közül tudunk választani, attól függően hogy Active Directory-s, vagy esetleg Linux-os környezetben szeretnék telepíteni:

era_2.jpg

Telepítőcsomagot is létre tudunk hozzni, amely akár magában foglalja az Agent és a végpont védelmi szoftvert is. Már a csomag elkészítésénél mind az Agent mind a végpont védelmi szoftverhez hozzárendelhetünk egy policy-t, amivel a csomag települni fog. Természetesen amennyiben jól fel van építve a rendszerünk, akkor az egész telepítési folyamat automatizálható, így minden gép a megfelelő házirendeket kapja meg egyből az installálást követő első bejelentkezést követően.

Amennyiben valaki már a 6-os sorozat korábbi verzióját használná, annak első lépésként a szervert kell frissítenie a Remote Administratot Components Upgrade Client Taskkal:

era_3.jpg

A feladatnál az ERA szervert kell célként megjelölni. Miután elindítottuk a feladatot, minimálisan fél órát kell várnunk míg a rendszer frissíti az összetevőket. Természetesen előfordulhat lasabb gépek és lassabb internet elérés mellett hogy a folyamat elhúzodok.

Akik nem szeretnek telepítéssel foglalkozni, és most ismerkednek az ERA szerverrel, azoknak ajánlanám a Virtual Appliance megoldást, amivel egy előre telepített OS + ERA szerver összeállítást kapnak. Ez a rendszer a CentOS 7-es verziójára épül.

A telepítőkcsomagok, mind a magyar (www.eset.hu), mint az angol (www.eset.com) nyelvű weboldalról letölthetőek.

A hivatalos magyar nyelvű bejelentés: klikk

A bejegyzés trackback címe:

https://ivision.blog.hu/api/trackback/id/tr6412375701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása