Petya nem alszik ....

2017. június 28. - ivision

Június 27-én ismét útjára indítottak egy titkosító vírust. Jelen időpontig a legjobban támadott terület Urkajna, de Magyarország is a legérintettebb országok közé van sorolva.

A vírus a merevlemezek boot részét (MBR) támadja meg, majd ezután a merevlemezt titkosítja. A titkosítás csak újraindítás után indul el.

Fontos megjegyezni hogy hiába fizet bárki is hogy a fájljait visszakapja, a szolgáltatók kikapcsolták azokat a csatornákat amelyeken keresztül a váltságdíj eljuthat a készítőkhöz, így a feloldó kódokhoz sem lehet hozzájutni.

Az ESET termékei sikeresen detektálják a kártevőt, javasolt a legfrissebb változatra frissíteni, céges környezetben a 6.5-ös az otthoni termékek esetében ez a 10-es főverziót jelenti.

Amennyiben nem rendelkezik megfelelő védelemmel javaslom az ESET 30 napos próbaverzióját kipróbálni.

Letöltés a következő helyről lehetséges:
https://www.eset.hu/letoltes

Magyar nyelvű cikk az index oldalán:
http://index.hu/tech/2017/06/27/kibertamadas_ukrajna_petya/

Angol nyelvű cikkek az ESET jóvoltából:
https://www.welivesecurity.com/2017/06/27/new-ransomware-attack-hits-ukraine/
https://support.eset.com/alert6488/

 

 

Megjelent az ESET Remote Administrator 6.5-ös verziója

Megjelent az ESET távadminisztrációs szervere, röviden az ERA 6.5-ös verziója. Először jöjjön pár újdonság:

  • megújult kezelőfelület
  • több adminisztrációs felhasználói fiók kezelés
  • továbbfejlesztett hozzáférés menedzsment
  • új csomagkezelő rendszer

Nézzük az elsővel. Az legfeltünőbb rész, hogy a Quick Links kicsit kibővült, illetve a bal oldali menüből átköltözött a felső menübe:

era_1.jpg

Tovább

Megérkezett: Synology RT2600ac

Kapható a Synology új routere az RT2600ac.Teljesítményközpontú kialakítás.

A MU-MIMO és a legújabb 802.11ac Wave 2 szabványt támogató RT2600ac akár 800 Mbps-os és 1733 Mbps-os sávszélességet nyújt 2,4 GHz-es, illetve 5 GHz-es tartományban. A Dual WAN technológia segítségével akár 2 Gbps-os kombinált sávszélesség is elérhető, a hálózati adatforgalmat pedig könnyedén optimalizálhatja minimális teljesítménycsökkenéssel akár Layer 7-es szintű adatforgalom-ellenőrzés esetén is.

Tovább

Megérkezett: Synology FS3017

Emelje vállalatát a következő szintre egy alacsony késleltetést és kimagasló teljesítmény nyújtó, teljesen flash-alapú NAS kiszolgálóval

Az adattárolási igények robbanásszerű növekedése mellett a vállalatok infrastruktúráját jelenleg az I/O-intenzív és alacsony késleltetésű alkalmazások teszik próbára. Legyen szó nagyméretű nyers fájlok, virtuális gépek vagy adatbázisok kezeléséről, a Synology FlashStation FS3017 könnyen karbantartható, megfizethető, azonban csúcsteljesítményt biztosító teljesen flash-alapú NAS megoldás a vállalatoknak.

Tovább

Eset Internet Security

A 10-es verzió megjelenésével egyidőben, megjelent az Eset Internet Security, mint a 10-es verzió zászlóshajója. Teljeskörű biztonsági programcsomag a mindennapos internet használathoz. Átfogó védelem Windows rendszerhez:

  • Script alapú támadások elleni védelem (újdonság)
  • Webkamera védelem (újdonság)
  • Otthoni hálózat védelme funkciókkal (újdonság)

sicontact-eset-eis-v10-doboz-3d.png

Tovább

Karácsonyi 3 az 1-ben akció!

Karácsonyi akció: az 1 felhasználós ESET Internet Security áráért
most 3 felhasználós ESET Multi-Device Security licencet kapsz!

eszkozok.png

Így 3 különböző eszköz védelmét is biztosíthatod
tetszőleges kombinációban, most rendkívül kedvező áron!

Ajánlatkérésért vagy további információkért írj nekünk: email
(az ajánlat 2016 december 23-ig érvényes)

Eset Szülői felügyelet (Parental Control)

Minden szülő szeretné ha gyermeke biztonságban lenne, nem csak a valóságban, de a virtuális térben is. Napjainban a gyermekek is egyre több okos eszközt használnak (pl: okostelefon, tablet), így ők is ki vannak téve az internetes támadásoknak.

Az ESET Parental Controlja ezen próbál segíteni. A program használatával az eszközökön futó programokat kategorizálhatjuk, illetve beállíthatjuk hogy játékra és szórakozásra, mely napokon mennyi időt engedélyezünk gyermekünknek.

Alapfunkció a gyermek által használt eszköz helymeghatározása. Itt fontos megjegyeznünk hogy a program nem a gyermek nyomonkövetésére való, a bizalmat semmi sem pótolhatja.

epc_banner.png

Tovább